Keskustan linjattomuus on vakava uhka äänestäjän kuluttajansuojalle

16.4.2015

Tiedote 16.4. Vapaa julkaistavaksi

Keskustan linjattomuus on vakava uhka äänestäjän kuluttajansuojalle

 

Kokoomuksen kansanedustaja Kimmo Sasi kummeksuu Keskustan tapaa esittää oma poliittinen vaihtoehtonsa äänestäjille ennen kansakunnan tärkeimpiä vaaleja.

 

- Keskusta esittää linjan ja jos tämä kohtaa vastustusta, niin Keskusta vaihtaa mielipiteensä. Näin on nyt tapahtunut jo sopeutustarpeen, verotuksen, lapsilisien, Kollajan altaan ja keskioluen suhteen. Eihän äänestäjällä ole tulevana sunnuntaina mitään mahdollisuutta tietää mihin suuntaan Suomea johdetaan, jos Keskusta nousee pääministeripuolueeksi, sanoo Sasi.

 

12.3.2014 Sipilä vaati Vero2014-tapahtumassa Suomen velkaantumisen taittamista ja esitti sopeutustarpeeksi 7-8 miljardia euroa, sillä kolme ei hänen mukaansa riitä. Nyt Keskustan esittää vaaliohjelmassaan 2 miljardin menosäästöjä. 

 

25.10.2014 Sipilä vaati Yrittäjien tilaisuudessa, että ”kuntien ja valtion työntekijöiden määrää tulee laskea kymmenillä tuhansilla”. Kolme päivää myöhemmin Suomenmaassa ratkaisu löytyikin luonnollisen eläköitymisen kautta.

 

Eniten suomalaisia kummastuttanut suunnanvaihdos tapahtui Keskustan oman alkoholipoliittisen linjauksen osalta. Itse esitetty linjaus peruttiin siitä nousseen kohun jälkeen.

 

Ympäristökannat eivät ole myöskään poikkeus tässä perääntymisten sarjassa. 5.11.2014 Sipilä totesi Koillissanomille: ”Kannatan Kollajan altaan rakentamista osana laajaa uusiutuvan energian pakettia.” 31.3.2015 kanta muuttui Vihreän Langan haastattelussa muotoon ”Kyllä minun oma kantani nyt on tähän avoin.”

 

Viime syksynä Keskusta vaati näyttävästi hallituksen esittämän lapsilisäleikkauksen perumista. Vaaliohjelmassaan Keskusta ei tätä enää kuitenkaan esitä. Päinvastoin, Keskusta esittää etuuksiin, kuten lapsilisiin uusia indeksikorotusten leikkauksia.

 

Sunnuntaisuomalainen uutisoi 12.4.2015 Keskustan puoluesihteeri Laanisen kertoneen, että Keskustan tavoitteena on maakunnallinen itsehallinto, jossa maakunnilla olisi verotusoikeus ja erillisillä vaaleilla valittavat valtuustot. Maanantain kaksintaistelussa Stubbin kanssa Sipilä jokseenkin kuittasi puoluesihteerinsä ehdotuksen heittämällä ”maakuntaveroa ei tavallinen ihminen edes huomaa”. Eilisessä MTV3:n pääministeritentissä puheenjohtaja Sipilä kuitenkin taas vaihtoi kantaansa, kertoi käyneensä nauhan itse läpi ja todenneen, että mitään tällaista ei ole esitetty.

 

- Suomi tarvitsee tulevalla vaalikaudella rohkeita päätöksiä ja määrätietoisia toimia talouden korjausliikkeeksi. Kokoomus on kantansa ja suunnitelmansa esittänyt avoimesti äänestäjien arvioitavaksi. Toivoisin samaa myös Keskustalta, Sasi päättää.

 

Lisätietoja: kansanedustaja Kimmo Sasi, puh.